De majestueuze Batu Caves in Maleisië

Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië beschikt over verschillende leuke tours, daarvan is de Batu Caves. Batu Caves ligt ongeveer 13 kilometer van Kuala Lumpur af. Je kan er makkelijk met de trein heen. Een treinkaartje is goedkoop en je bent er vrij snel. Maar je kan ook een tour boeken naar deze mooie grotten.

Wat is de Batu Caves

Batu Caves

De Batu Caves zijn een aantal grotten die in een heuvel zijn waar verschillende Hindoe heiligdommen in gezet zijn. Maar om bij deze grotten te komen, dien je wel eerst 272 treden te beklimmen. Bij het beklimmen zie je een enorm groot gouden beeld van de god Murugan bij de ingang. Murugan is de god van de oorlog.. Deze beeld is 43 meter hoog. Maar zodra je begint met de beklimming, kom je verschillende aapjes tegen. Deze zijn erg ondeugend en pakken alles wat ze te pakken kunnen krijgen.

Eenmaal in de grot aangekomen, tref je er verschillende hindoe altaren. Je kan het beste een gids erbij hebben, want deze vertelt je alles over de geschiedenis en het cultureel belang van de Batu Caves.

Deze kalksteen grotten zijn ongeveer 400 miljoen jaar oud. In het verleden werden deze grotten als onderdak voor de inheemse groep mensen gebruikt en daarna door Chinese kolonisten onderzocht. In de late 1800 werd de plaats voor het aanbidden van de hindoe goden ingebouwd.

Er is nog een andere trap dat je naar een andere tempel leidt. Daar zijn weer heel veel makaken (gemene en agressieve apen). In deze tempel worden verschillende ceremonies gegeven. Maar je bij een van deze ceremonies bent, wees dan respectvol.

Batu Caves, indrukwekkend en iconisch

De Batu Caves zijn nooit blootgesteld geweest. Het is niet alleen indrukwekkend om het met eigen ogen te zien, maar het laat je ook een deel van de Maleisische cultuur zien. Tevens is het gebied rond de grotten ook in trek bij klimmers. Er is namelijk een mooie route van 150 kilometer rond de Batu Caves.Uw reactie